12 maj 2009

Skit-TV

Sitter och äter middag i godan ro och då ringer Tobies telefon. Eftersom hans telefon har en aning glapp i hörtelefonen så slår han på högtalar funktionen och samtalet går ungefär såhär:

-Tobie

-Hej, det är från radiotjänst

-Jaha???

-Du har flyttat till x-gatan yz

-Jaa

-Hur gör du nu med TV då

-Öhh

-Ja, du har inte rapporterat TV innehav och betalar inte TV-avgift

-Nähä

-Är det någon annan som bor där?

-Jaa

-Vem är det då?

-Jag bor hos min far

-Jaha, vad heter han då?

-Leifz

-"klickitiklick", jaha, jag ser att han betalar TV-avgift

-Jaa

-Jaha, ja, tack då .... klick


Vilken otroligt bra "statsförvaltning" vi har! Dom spårar upp tonåringars privata mobiltelefonnummer och hjälper dem att inte glömma betala TV-avgiften. Tänk om man glömde det då skulle dom ju göra ännu sämre TV-program och vänsterkulturen skulle kanske inte klara sig alls!?!?!? Hur skulle det se ut om inte den vänstervridna kulturdebatten kunde föras i statligt media, tvångssubventionerat av protesterande medborgare? Nä, kultur skall tvångssubventioneras och är den dessutom blossande röd skall den ha mer pengar. Något är fel, mycket, mycket fel!

Fick ett litet stalltips av en trevlig person i min omgivning. Hon vart påkommen av en illasinnad "TV-pejlare" som knackade på dörren. Eftersom hon hade TV:n på precis innanför dörren var det svårt att neka och TV-avgiften betalades. Efter en kortare tid ringde hon in till förvaltningen och meddelade att hon ämnade bo utomlands en period och inte ville betala TV-avgif längre men lovade höra av sig när hon kom tillbaka. Efter en vecka i Göteborgstrakten (ja det räknas som utomlands eftersom det kallas regnets rike) kom hon tillbaka. Hon har de sista åren konstant glömt att ringa in och anmäla sig och slipper således betala avgift. Jag känner att jag också borde flytta utomlands, om så bara för en kortare period.

Alla som har en TV måste betala TV-avgift och sedan SVT lägger ut program på Internet tycker dom att alla datoranvändare också ska betala TV-avgift. Horibelt säger jag i samtliga fall. Snart kommer som att placera ut TV apparater på gatorna och då måste alla som kan gå, cykla, köra bil och krypa betala TV-avgift eftersom dom har "MÖJLIGHET" att se på TV. Jojo, logiken är på topp.

Mera folkomröstning!!!


4 kommentarer:

  1. TV är skit. SVT är skit. Vi betalar för skit. Jag tittar bara på kabel-TV framåt småtimmarna.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att tvånget suger, dock suger det ännu mer att det finns kanaler som jag får betala för samtidigt som jag inte kommer undan reklamen. Det borde vara straffbart, SVT befriar mig från reklam mot avgift.

    SvaraRadera
  3. Bäver, då har du inte insett att SVT faktiskt kör en massa reklam, även om det är i pauserna. Där kör dom hej vilt med ändlös reklam om sina egna dåliga program. Precis som om det skulle få någon att titta mer. Om du kopplar in en MP3 spelare till TV'n och bara spelar musik och visar album covern på skärmen har du bättre TV än SVT och du slipper reklam helt och hållet!

    SvaraRadera
  4. Frågan man ställer sig är om SVTs utbud hade stått sig på en fri och öppen marknad, dvs om vi hade betalat frivilligt vad det kostar att producera deras utbud. Om svaret är ja så är det inga problem, då kan vi avskaffa licensavgiften och lansera SVT som betalkanaler. Är svaret däremot nej så innebär det ju att vi tvingas betal för något som vi faktiskt inte vill ha. Om det hade skett i en ICA butik så hade det blivit ramaskri, exempelvis om alla som besökte butiken måste köpa 3 liter mellanmjölk varje dag, oavsett om man tänker dricka den eller ej. Då spelar det ingen roll om mjölken är extra god, producerad ekologiskt eller väldigt viktig för bönderna, man vill helt enkelt inte ha den och än mindre betala för den.

    SvaraRadera