3 april 2009

Affärsmodell

Jaha, så var det dags igen för den årligen återkommande pinan med skattedeklaration. I år vill Skatteverket visa att dom är moderna, och en del av sammtiden, och detta försöker man lyckas med genom att döpa om det till Dekl@ration. Men kom igen! Nog för att vi i Sverige har lyckan att ha en av västvärldens enklare skattedeklarationer för privatpersoner men "hippt" och tufft med deklaration kommer det aldrig att bli oavsett hur man trixar till namnet. Finns inget kul, hippt, tufft eller coolt med att betal mycket för lite med dålig kvalitet.
Skulle det mot förhoppning åter bli ett rött styre i detta härliga land så kan vi kanske i framtiden se fram emot ett slut med deklaration. Den rödgröna sörjans politik riktar mer in sig på att skapa ett sammhälle där staten helt sonika tar ALLA pengar som folket tjänar och sen får man istället söka bidrag för att överleva. Detta låter kanske som en svartmålning men är sannorlikt ett konkret alternativ som drivs av Socialdemokraterna och VPK, förlåt V, i gemensam frenesi. Allt detta för att optimera affärsmodellen "RoMaaS" (Ripping of Money as a Service) uppgraderats in absurdum av Skatteverkets ekonomer. Denna affärsmodell som härstammar från medeltiden har nu tagit oanade propotioner och när staten väl tar alla DINA pengar är deras lycka fulländad. För ett antal vecor sedan skickade Hank M ett e-post meddelande till Skatteverket och frågade efter detaljer om vart hans skattepengar tar vägen. Förhoppningen att få svar är liten för det är som bekant väldigt viktigt att myndigheterna får reda på vart du fått DINA pengar ifrån men inte alls viktigt att du får reda på vart Skatteverket ser till att dom sen tar vägen. Först är dom dina, sen är dom deras och sen är det bra med det..

Jag tycker inte om skatt!




3 kommentarer:

  1. Du kanske borde flytta från Åkersberga? +70% av all skatt DU betalar används nämligen av din kommun för att rensa upp bland alla rednecks och hillbillys och magdansöser. Sånt sker normalt bara i Tennessee. Och aldrig i Lund
    //JB

    SvaraRadera
  2. JB din gamle sumprunkare, dig har man inte hört talas om sedan du vann SM i sängvätning 2008. Det kanske förklarar både din okunskap i ämnet skattefördelninspolitik samt social sammhällsuppbyggnad. Bara det att du nämner 3:je klassens kommun Lund i sammanhanget gör att jag ger dig rådet att i framtiden skaffa galonlakan och sova i torrdräkt.

    SvaraRadera
  3. Leif, du borde ju älska Svensk skattepolitik. Kommuner som Lund pumpar ju in miljarder i det svara hål ni kallar Åkersberga.

    Lund är en av de få oaserna i den här mentala öknen vi kallar Sverige. Vi har en hamburgerbar (bögen i backen) som existerar enbart för att påminna oss om hur vardagen ser ut för alla vanliga människor.

    Till skillnad från en del andra lobotomerade parodier på samhällen så är Lund ett fullt funktionellt, harmoniskt, öppet, vackert, strategiskt välplacerat, intelligent och smakfullt exempel på att när människan som väsen verkligen lägger manken till så är hon inte alltigenom ond och destruktiv utan tvärtom framstående, futuristisk, framgångsrik och snygg.

    Ovanstående mening på 50 ord är helt grammatiskt korrekt och rättstavad. Om du tycker jag har fel så kan du ju kontra med en egen mening innehållandes lika många ord som också är rättstavad och korrekt.

    Yowsa!

    SvaraRadera